Home » Mida teha Roomas » Rooma ja tema Castellid

Ulve Roomas

Tere tulemast minu kodulehele!

Rooma ja tema Castellid

Ümber Rooma asuvad väikelinnad, mis on ajalooliselt moodustanud Rooma nn. kaitsevalli, ning on kuulsad oma veinide, keskaegsete nobiliteetide villade ja väga hea köögi poolest. Antiiksest Tusculumi linnast, mis hiiglasliku territooriumiga haaras peaaegu kõiki castelle, ei ole säilinud palju, kuid on oluline märkida, et selle 10. saj. e.m.a mineviku hiigelpiirkonnaga on seotud kogu castellide tänapäevane aura. Roomlastele on castellid  kõige armastatumad valjasõidupaigad, ühtaegu nii lihtsad, kui romantlised ja luksuslikud. Viimastel aastatel on need avastatud ka turistide poolt ja saanud üheks meeldivamaks puhkuseveetmise piirkonnaks paljudele välismaalasele.

…..Nemi – legendaarse Nemi järve äres olev pisike linnake, mille saladuslik olemus on võrgutanud juba imperaator Caracallat, kes selle järve peal oma kullast laevadel pidutses.  Nemi metsad ja Nemi linn on jumal Diana kaitsva pilgu all. Ega siis niisama ei rägita, et Nemi järv on Diana peegel…..

Marino – kuulus veinitegemise linn. Ajaloolise Lepanto Lahinguga seotud veinisagra oktoobris on juba mitemeid aastaid lausa rahvusvaheline üritus……

….Ariccia – kõige auväärsem castellide seas. Inglise intelligentide kohustuslik puhkepaik. Siinne Palazzo Chigi on vaatamisväärsus omaette. Rikkad suguvõsad on ennast Castellides sisse seadnud suurepäraselt ja täna on meil võimalus nende elus mõned hetked ise ringi vaadata. Kuna Ariccia on tuntud ka söögiparadiisina, siis soovitan lóunat kohalikus trattorias , mis ongi see õige nn “roomlaste restoran”.

….Castelgandolfo linnakes järve kaldal on paavsti suveresidentsi palazzo, mille kujundas Carlo Maderno. Lisaks peaväljakul kena Bernini kujundatud Tommaso kirik. Kui siia tuleb puhkama kirikupea siis miks ka mitte ei peaks meie  tunnikeseks uudistama seda kunagist Tusculumi krahvide keskust, millele rajati omakorda roomlaste villa ja siis juba arisstokraatliku suguvõsa Savellide suveresidents. Paavst teadis, mida ihata!

Paavsti suveresidents Castelcandolfos

..Grottaferratas asub Rooma lähedal olevatest kloostritest kõige kuulsam  – see on 10. sajandi San Nilo klooster. Kogu praegune elukeskus on hakanudki arenema San Nilo kloostri ümber ja kui vanade Tusculumi villade varemeid on tänaseks sealkandis säilinud vähe, siis klooster püsib oma uhkuses suurepärane ka kaunis..

Hinnad.

  •  On võímalik teha tiir castellides rendiautoga omal käel.
  • Oma rendiautoga giiditeenus 150,00€
  • Tellitud auto autojuhiga , ilma giidita 150,00€
  • Tellitud auto autojuhi ja giidiga 280,00€

Küsi aga julgesti vajadusel veel infot.

 

 

Jaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone