Home » Mida teha Roomas » Gastronoomiline tuur Roomas

Ulve Roomas

Tere tulemast minu kodulehele!

Gastronoomiline tuur Roomas

 

Kiirusta Aeglaselt

“Meie elu on liiga ilus selleks, et rikkuda seda halva söögi ja halva veiniga.”

Täna ei ole nii, et teeme traditsioonilise lõunapeatuse. See on hoopiski nii, et maitseme siin ja seal – et palverännnak Roomas oleks täiuslik nauding Itaalia kvaliteetsete ja traditsiooniliste produktide keskel. Traditsioonid ja nendega seotud ehedad maitsed – läbi pikitud Igavese Linna ajaloost ja teele jäävatest saladustest, legendidest.

Terve teekond on selline , mis ei puuduta tavapäraseid  “Barokk – Rooma” ega “Antiik – ja keskaja Rooma” eksursiooni trajektoore. Seega midagi täiesti uut !

  •  Ekskursiooni koguhinnnale 120,00€ lisandub Gastronoomilisel tuuril inimese kohta 35 eurot.

Alustame ringkäiku Rooma kõige lihtsamini ülesleitavalt väljakult Piazza Veneetisalt. Antiikajaloo põgusa ülevaatega Kapitooliumile, Foorumitele ja Colosseumile suundume Tiberi ääres olevase linnarajooni, mis on olnud kunagine Juudi Ghetto. See eriline väike linnaosa on roomaltele väga armastatud just tänu butiikidele, pagariäridele ja heade kosher restoranide poolest. Meiegi teeme oma esimese maitseelamuse juba 300 aastat tagasi avatud pagaributiigis, kust keegi ei jäta läbi käimata kui juba Ghettossse sai tuldud.

Avastades Tiberi saart, palazzosi ja arhitektuuri läbi ajaloo peidetud saladuste, jõuame tasapisi vanade Roscioli  ahjude juurde, kuhu on peidetud roomalste street foodi möödapääsmatu suutäis. Edasi juba läb Borromini perspektiivgalerii Palazzo Spadas kuni kuulsa turuni Campo Dei Fiori. Siin saab roomalse toidulauast teha korraliku läbivalgustuse – enesestmõistetavalt proovides ühtlasi ka roomaste armastatud “porchettat”

Piazza Navona ümbrus on tavaliselt just see, mis tavaturistile jääb avastamata, sest kõik kiirustavad ( kas edasi või juba tagasi) suunal Püha Peetruse Basiilika. Siinne sakslaste elurajoonis teeme jällegi ajalooliste kurioossumite avastusretke .  Vaatame Raffaeli ja Caravaggio loomingut väga kaunis Sant Agostino kirikus, läbime portugaallaste linnaosa ning jõuame taas uute maitsete maailma, mille temaatika on “parimad singid ja nende erinevused”… seekord aga liitub meie ringiga ka someljee, kes nii täiuslike maitsete juurde ka sobilikke veine soovitab. Kvaliteetproduktidega tutvust teinuna neid maitstes , suundume  selles võluvas linnas Palazzo Borghesesse. Meeletult suur hoome peidab endas Cembalo galeriid, mida peetakse Rooma üheks neljast imeks.  Imedel ei lase me endeid muidugi paluda… me lähemegi seda vaatama  enne kui lõpetame oma tänase palverännaku  super entoteegis seekord juba juustude maailmas, saadetuna loomulikult parimatest veinidest.

Jõuame Piazza del Popolole –  Rooma suurimale väljakule, millel asub kunstirikkustega küllatud Santa Maria del Popolo kirik.  Külstame sedagi ja räägime Rooma päikese sõrmedest  – obeliskidest.

Edasi jääb vaid tõusta Pinciole ning hüüda “ Kui ilus , Sa oled, Igavene Linn “.

 

Jaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone