Esilehele » Reisid Itaalias » Itaalia toidumess ja Emilia Romagna elegants 05 mai – 09 mai 2018

Ulve Roomas

Tere tulemast minu kodulehele!

Itaalia toidumess ja Emilia Romagna elegants 05 mai – 09 mai 2018

Kiirusta Aeglaselt

Kiirusta Aeglaselt

 
Itaalia Eesti Assotsatsiooni turismiosakonna poolt korraldatud reis kõrgekvaliteediliste toiduainete messile Parmasse (IT).

05 kuni 09 mai 2018

Reis sisaldab loomulikult ka  kultuuriinfot ning
degustatsioone ja visiite linnadesse ja erinevate tootjate juurde Emilia Romagna maakonnas
Võimalus õhtustamiseks maailma top restoranis Modena linnas.
 

  “Iga tõeline proffesionaal kelle meeled juhivad avastama kaugeid horisonte  ning erinevusi,  tundmatuid kultuure ja ideid, toob  enesega kaasa reisidelt koosluse kujutustest, löhnadest, maitsetest ja helidest, mis saadavad ühe linna, või küla või maastiku võlu. Siin Parmas on Stendhali lõputu Itaalia igatsus  koondamas endasse kogu riigi kõige kõrgemat kavaliteeti”    
                                                                                                                                        
  • Hinnas 430,00€ inimese kohta sisaldub:
  • messi sissepääs,
  • hotelli kahene tuba hommikusõõkidega .
  • bussi ning giiditeenus
  • kõik programmis nimetatud visiidid degustatsioonidega.

1 päev 05.05 PARMA LINN ja STENDHAL

Saabumine Itaaliasse, Milaano lennujaama ja alustame sõitu Parma poole.

Sendhal on kirjutanud linna citadellist maailakuulsa ajaloolise romaani “Parma klooster” ja enne südalinna jõudmist peatumegi paigas, mis on andnud inspiratsiooni nii prantsuse kirjanikule kui ka itaalia rezisöörile Mauro Bologninile samanimelise filmi loomiseks .Stendhali romantiline armastuslugu on peegeldamas sügavat Itaalia igatsuset ja nostalgiat. Padana madalik on riigi rahulikuim ja soliidseim piirkond. Suurtest sõdadest puutumata ning tänu ideaalsele maastikule on just siin arenenud välja sajandite jooksul väga kvaliteetsete toiduainete tootmine ning mitte väiksema kvaliteediga kõrgkultuur.

Tutvume täna ka Parma linnaga, mis on Itaalia sajandeid püsinud elegantne ja maitsekas kultuurikeskus ja kuulutatud 2014 aasta Euroopa neljandaks linnaks oma heaolu ning elukvaliteedi poolest. Siinne linnamelu on lisaks võrratule peakirikule ja ristimiskabelile tihedalt seotud kuulsa perekonna Farnesega. Nende residentsis Palazzo Pilottas asub veel tänaselni kasutusel olev erateater , mis on 17 sajadi Euroopa üks vanimatest teatritest ning tema interjör kannab endas edasi perekonna valitsetud hertsogiriigi suursugusust. Teatri saal on säilinud perfektselt ja kasutusel tänapäevalgi. Oma jälje ja kultuuripärandi on jätnud Parmasse ka hetsogiriigi teine ajalooline valitseja – Napoleoni abikaasa Maria Luigia.

Majutus hotelli .***

Öhtusöök osterias “Gallo d´Oro.” ( vabal valikul menüü)

2 páév. 06.05 SALAAMIKUNINGAS ja MAAILMA SUURIM LABÜRINT.

Pärast hommikusööki alustamegi kohe maitsete elamustega.Enamjaolt olete kuulnud Parma singist, kui Prosciutto di Parma. Laialdaselt maailmas tuntud singile on aga samm veel körgemal tasemel toode, mida Eesti turul tuntakse väga vähe,

Hommikusöögi járgselt kúlastamgi kõigepealt kuulsaima Singi ehk “salaamikuninga” Culatello tootmist. Sõidame pisut Parmast välja ning enne Agenda Agricolasse jõudmist saame meelte ettevalmistuseks elada sisse Culatello di Zibello maastikku. Po jõe tihti udusse mähkunud tasandik annab oma kliimaga asendamatud karkterid Culatello laagerdumisprotsessiks ja mille tõttu Bassa Parmensa piirkond ongi antud produkit kodumaa.

Kuidas sinki toodetakse, millised peavad olema kesikud, kuidas sinki lõigatakse, millised on õiged noad või masinad selleks, kuidas sinki saab kasutada kokakunstis, millised on maitseerievused käsitsi lõigatud viilude ja masinal lõigatud singil, kuidas sinki säilitada..

Kõikidele oma küsimustele saate vastused juba “Slow Foodi” otseselt esindajalt koha peal. Visiidi käigus tutvume ka teiste kvaliteetsete salaamidga ning degusteerimise köigus saate delikaatsid maitseid ka proovida

Párstloúnat kúlastame úhte Itaalia kaunimate váikelinnade kantud Fontanellatot ja tema kuulsat castelli San Vitale.. Tegu on ühega vähestest veega ümbritsetud castellidest Itaalias. Siin elas Parma hetsoginna Maria Luigia tütar kelle pulmatuba on castelli üks ilusamatest. Küll aga on müstilisem veelgi nn algkeemia tuba, mille on kaunistanud noor kunstnik Parmigianimo, üks vähestest “optilistest tubadest” Itaalias ja palju muudki, sest kindlus ise on seotud mitmete legendidega. Oma massivsuses moodustab ta kogu keskaegse väikelinna keskuse.

Meie visiit lüppeb täna aga maailma suurima bambuse labürindi külastamisega. Massoni labürint koosneb ligi 2000 bambusest körguses 15 cm kuni 15 meetrit.

Õhtusöök kohalikus osterias (menüü vabal valikul)

3 päev. 07.05

PARMESANI JUUST JA MODENA KULD

Pärast hommikusõõki sõidame Parmast lõuna poole ja teeme visiidi Signore Juustude Kuninga Parmesani maailma. Milline on see õige parmesan ja kas Eestis hinnatud Forte juust ikkagi on “seesama”? Degustatsioon ja visiit teevad selgeks köik saladused, mis teevad Parma láhedal tehtava maailma kóige suurema juustukera nii kuulsaks.

Mis on barameetrid ning tingimused, et juustu nimetada Parmesaniks, kuidas teda lõigatakse, kuidas ja millise laagerdusastmega millise toidu juurde teda kasutatakse kokakunstis, kuidas tajuda erinevate laageduste astmeid….?

Saate vastused köikidele oma küsimustele ja edaspidi oskate nn järgitehtavate “parmesanide” hulgast ekimatult ära tunda originaali. Degustatsioon.

Visiidi löppedes, siirdume edasi mööda 1 sajandi roomalste via Emiliat mööda Modena lähistele Sorbarasse ja külastame 200 aasta vanusest basamiäädika tootmist. Hellitavalt kutusutakse seda toiduainet ka “Toidulaua Kuningannaks.” Meie visiidi käigus saame teada selle kulinaarse ime ajaloost, valmistamisest ja kasutusviisidest. Milline on õige kvaliteetne balsamico? Kuidas seda kokakunstis kasutada?. Kas müügilolevad vähe laagerdnunud baslsamicod võivad olla ka terevisele ohtlikud ? Nagu ikka lõpeb tutvustus ka degustatsiooniga, et teoreetilisele informatsioonile saaks visiidi ka maitsemeeled.

Pärastlõunane eksursioon Modenas, mis on nimetatud elukvalilteedi poolest Itaalia esimeseks linnaks. Märgi sellest annab kahtlemata ka maailma kõige kuulsamate restoranide hulka nimetatud “Osteria Francescani”

Nüüdseks juba 20 aastat Unesco kultuuripärani nimekirja kantuna on siin 11 sajandi katedral koos oma kellatorniga ja samas ka kõikide väliskülaliste meelispaik Piazza Grande. Siit edasi tutvume veidi ka Modena vanalinna kitsastele tänavatele, kus keskaegsed majad on saanud värvikirevad rüüd ja uhked palazzod viitavad linnas elanud rikastele kodankele. Just selles keskkonnas kohtume ka Modena legndiga kelleks on kaunis Bona.

Tänase õhtusöögi teeme Parma lähedal maal trattorias “Ai Due Platani”. See on Michleini tärniga hubase atmosfäriga söögikoht, kus on esindatud emiglia köögi parimad traditsioonilised retseptid ..salaamid, tortellid …(vabal valikul menüü)

 NB. Kui on soovijaid õhtusöögile maailma Top 10 kolmandal kohal olev restorani “ Osteria Francescani”, siis toimub öhtusöök Modenas. Kes ei soovi süüa kallihinnalises toidukohas, siis pakume väja lihtsama osteria variandi.! (vabalt valitud menüü)

4 päev. 08.05.“CIBUSE TOIDUMESS” on Itaalia kuulsaim toiduainete mess, kus esindatud kõige kõrgema kvaliteediga saadused üle riigi.  

Üle maailma kuulus toidumess annab teile ülevaate otseselt maitsmise näol tõelisest Itaalia toiduainete kvaliteedist. Et me ei segaks ära Inglismaal toodetud pestosi, voi Türgi toodetavat “itaalia oliiviõli”. Et  teha oma sisseostes ka Eestis teadlikult ,kui tahame lauale originaalset Itaalia toitu.

5 Päev 09.05.

Tagasisõit Eestisse või soovijatel võimalus osaleda messil ka teisel päeval.

Soovi korral kontakteeruda palun
Itaalia Estonia Assotsatsion
Corso Vittorio Emmanuele, 244, 00196
President ulle.toode@italiaestonia.org
Turismikonsultant ulve.karpuk@italiaestonia.org  

Kirjutada võib mulle ka kodulehe kaudu  otse 
www.italiaestonia.org
https://www.facebook.com/italia.estonia/?ref=aymt_homepage_pane

Jaga

2 Responses to Itaalia toidumess ja Emilia Romagna elegants 05 mai – 09 mai 2018

  1. Diana Palumäe 1. mai 2017 at 11:55

    Tere Ulve

    Soovin osaleda kevadisel messil :)
    Minu kontakt tel +358 40 48 72 488

    Vasta
  2. Diana Palumäe 4. mai 2017 at 06:41

    Tere Ulve

    Tytargi soovib osaleda, ja teine tytar kaalub.
    Palun lisada nimekirja Elin Palumäe :) Arved, palun, minu nimele.

    Vasta

Vasta

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone