Home » Mida teha Roomas » Roomas tasuta

Ulve Roomas

Tere tulemast minu kodulehele!

Roomas tasuta

Rooma kohta õeldakse, et see kui tasuta muuseum lahtise taeva all. Jah, see on tösi. Iga kirik on omaette kunstisaal erinevatest ajastustest. Vaadata on hulga, aga ehk on huvitav teada, et on ka paiku, mis tavaliselt on piletiga või siis tundub, et mitte kunagi rahvale visiidiks avatud .Tegelikult on nad aga teatud päevadel täiesti kättesaadavad kõigile ja ….tasuta! Loomulikult tasub silmas pidada, et iga kuu esimesel pühapäeval on avatud teile tasuta väga paljud monumendid , arheoloogilised alad ja muuseumid. Nimekirja nendest leiate siit.

Üllatus üllatus.

SIxtuse kabel

Sixtuse kabel

  •  Vatikani Muuseumid  –

Maailma suurimat kunstikogu, mis asub Vatikani riigis ja mis on muuseumitena avatud  Paavst Julius II poolt 16 sajanndi, annab võimaluse oma rikkusi avastada tasuta iga kuu viimsel pühapäeval . Avatud kella 09.00 kuni 12.30 ni. Suletakse kell 14.00 . Maakaartide saalid, skulptuurid, antiikkunst, maalid, antiikvillade marmorpörandad , sarkofaagid, sisehoovi avarus , vaated, Sixtuse kabel ja Raffaeli toad…Kulda ja karda hiiglaslikel võlvidel, gobeläänid jne jne.

  •  Palazzo Madama e Itaalia vabariigi Senatihoone –

Paavst Leon X Medici poolt omistatud hoone möned aastad pärast selle valmimist 16

Palazzo Madama

Palazzo Madama

sajandil. Võimalik külastada tasuta iga kuu esimesel laupäeval ajavahemikus 10.00 – 18.00 ni. Nn. “tasuta” piletid saab vötta aadressilt Piazza Madama nr 11 ja iga persoon saab omistada max 4 piletit..Visiit kestab 40 minutit ning näidatakse hoone pöhilisei ajaloolisi , kunstilisi ja institutsioonilisi aspetkte koos palazzo kõige sugestiivsemate kohtadega. Pileteid ei saa ette tellida ja neid jagatakse kuni kohtade ammendamiseni .

  • Rooma Raekoda e Kapitooliumi saalid –  

Michelangelo loomingusse kuuluv Kapitooliumi peahoone asub antiikse riigiarhiivi e Tabulariumikohal. Palazzo küljel on näha ka antiikse

Rooma Raekoda

Rooma Raekoda

hoone opus quadratum blokid 78 a e.m.a. Samas on ka Sixtus IV trepp, mille kaudu visiidile sisenetakse. Raekoda  avab oma uksed teile tasuta iga kuu esimesel pühapäeval kella 10.00 – 18.00.  Visiit kestab 30 minutit ja teile  näidatakse Carroccio saali, linnapea stuudiot, Julius Caesari aulat, lippude saali , kellade salongi jne . Gruppide suurus on kuni 20 kuni 25  inimest ja grupid sisenevad Raekotta iga c.a. 15 minuti järel.

  • Quirinali Palazzo e Presidendi palazzo

on kunagine paavstide residents 16 sajandist. Siinsed saalid on rikkalikud ja täna kasutusel Itaalia Vabariigi Presidendi erinevateks tegevusteks.  Palazzosse saab visiidile igalteisipäeval, kolmapäeval, reedel, laupäeval ja pühapäeval kella 09.30 kuni 16.00. 

Palazzo del Quirinale

Palazzo del Quirinale

 Siia visiidile (visiit nr 1) on vajalik omada nn “tasuta” piletit, mille kohta saate juba Roomas olles infot Via Salita di Montecavallo 15, kus asub pisike infotuba. Soovituslik on külastamiseks valida pühapäev, kui Palazzos asuvas Paolina kabelis on ka kontsert, mis kantakse otse üle ka riiklikus raadios.

Appia Anticale minnes kasutage vöimalust külastada tasuta Müürimuuseumi, kus saate töusta Aurelianuse linnamüürile, mis on maailma paremini säilinud linna kaitseehitis ja  tänaseni suurepäraselt säilinud oma pikkuses   18 km.  Asub San Sebastiano väravas ja on avatud teisipäevast pühapäevani 09.00 – 14.00.   Teele jääb külastamiseks tasuta imperaator Massensiuse Villa.

lisaks võime tuua  –

MAAL –  Santa Maria del Popolo, San Luigi dei Francesi ja Sant Agostino kirikud – Caravaggio ja Raffaeli originaalid

SKULPTUUR – San Pietro in Vincoli ja San Pietro  – Michelangelo originaalid

Jaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone