Home » Mida teha Roomas » Olulisemad kunstinäitused Roomas 2024/ 2025

Ulve Roomas

Tere tulemast minu kodulehele!

Olulisemad kunstinäitused Roomas 2024/ 2025

Rooma Botaanikaaed

Largo Cristina di Svezia 23 A

 Valguse näitus rikkalikus looduses  ” Trame di Luce”

  • pileti hinnas 19 .00€ sisaldub ka kokteil St-Germain Hugo ( + 18 )
  • perepilet 2 täiskasvanut ja 2 last al. 52.00€
  •  vanuses 05 – 14 hind 13.00€ 

 

 

Palazzo Napoleone Bonaparte 

(kuu esimesel pühapäeval ei ole tasuta)

Piazza Venezia 5, Roma

Kuni 01 aprillini 2024 – Escheri näitus.

  • esmaspäevast reedeni 09.00 – 19.-00
  •  reede, laupäev pühapäev 09.00 – 21.00
Pilet 16 eurot.
Noortele kuni 25 aastat ja vanematele kui 65 on pileti hind 15,00€

Scuderia del Quirinale

Via Ventiquattro Maggio, 16, Roma

“Napoli 1800 “. Näitus avatud 27 märts kuni 16 juuni. Kunstiteosed on toodud maailma ja Itaalia erinevatest ülikuulsatest muuseumitest nagu  Capodimonte Napolis, Musée d’Orsay ja l’Orangerie, Prantsusmaal,  National Gallery ja  Tate  Londonis.  Esindatud Napolis maalinud  kunstnikud nagu Degas, Fortuny, Gemito, Mancini, Morelli, Palizzi, Sargent, Turner. 

 Avatud

  • kõik päevad 10.00 – 20.00
  • pileti hind 8.00€

Kapitooliumi Muuseumid

1470 aastal kinkis paavst Sixtus IV Senaatorite palazzole rahvale näitamiseks esimese pronkskuju, Sellest sai alguse maailma vanim muuseum, mille seinte vahel on kogutud hulgaliselt skulptuure antiiksest Roomast. Siin on ka Markus Aureliuse originaal ratsakuju ja Rooma emahundi skulptuur. Muuseumid on jaotatud kolme palazzo vahel läbi antiikse Tabulariumi koridori, mille aknad avanesid Rooma Foorumile.

 Kindlasti tasub ära ka peatuda Caffarelli palazzo terrassil ja nautida imekaunist vaadet Igavesele Linnale, juua ehk tassike kohvi voi võtta kerge aperatiiv terrassi baaris.

Kuni 5 maini 2024 on siin muuseumites erakordne võimalus tutvuda klassikalise kreeka ühe kuulsama skulptori töödega – Pheidias.   Vaadata on üle 100 töö mis toodud maailma erinevatest muuseumitest , nende hulgas ka Pheidiase Partenone templi friisi fragmente. Näitus ise on esimene  5 maailmakuulsa kreeka skuptori näituste tsüklist. Skulptor Pheidiase tegevusaeg oli umber 470 e.m.a. 

Palazzo Spada

Piazza Capodiferro, 13, Roma

Alaline näitus 16-17 sajandi itaalia kunstnike loomingust s.h. Guercino , Tizian, Guido Reni. Just siin asub ka kuulus Borromini perspektiiv koridor… super vaatepilt.

 Ei ole vaja ette tellida internetist. Astuge läbi – ei ole mahukas aga on meeldiv jalutuskäigu täiendus.

 Pileti hind 5.00€

Galleria Corsini

via della Lungara, 10 , Roma

Galeriis on aga ka alaline näitus Corsini perekonna erakogust / sh. kunstnikud Andrea del Sarto, Beato Angelico, Caravaggio, Mattia Preti, Poussin..

Avatud

  • teisipäevast pühapäevani 10.00 – 19.00

Pilet 12,00€. ( pilet kehtib ka Palazzo Barberinis) Kohustuslik ette tellida iga kuu esimeseks pühapäevaks, kui pilet maksab 1 eurot.

Galleria Borghese

Rooma kauneim kunstigalerii Galleri Borghese annab edasi nii maailmakuulsat maalikunsti , kui ka GianLorenzo Bernini võrratut loomingut.

Muuseumit peetakse Rooma kõige olulisemaks kunstisaaliks  – hubane, rikas, maitsekas, mitemkülgne ja erutav. Küll aga  peab sinna kindlasti piletid interenetist ka ette tellima. 

26 märts – 23 juuni on Galeriis avatud Velazquezi erakorraline näitus.

 29 märts  – 30 juuni – Olulisemad maalid – Tizian, Rubens, Raffaello  – asuvad Palazzo Barberinis, mistõttu sel periooodil on Galerii pilet odavam.   https://www.galleriaborghese.it/it/musei/galleria-borghes

Galleria Colonna

(kuu esimesel pühapäeval ei ole tasuta)

via della Pilotta 17, Roma

Alaline näitus privaatses Palazzo Colonnas Piazza Veneetsia vahetus läheduses. Fantastiline erakogu  hiilgavates saalides .Inglise keelse giidiga tuur on igal laupäeval kell 

12.00 Registreerida inglise keelse tuuri soovi korral aadressil  info@galleriacolonna.it

Esindatud kunstnikest Guercino, Salvator Rosa, Jacopo Tintoretto, Francesco Salviati, Guido Reni, Giovanni Lanfranco, Veronese  ja paljud teised.  Galleria Colonna on tõesti erakordselt ilus barokki juveel!

Palazzo Colonna on Rooma üks suurematest ja vanematest privaatsetest palazzodest. Tema ehitamine sai alguse 14 sajandil, kui Colonnad Rooma saabusid

 Avatud

  • igal reedel ja laupäeval kella 09.30 kuni 13.15 ni – viimane sissepääsu aeg.

Pileti hind 15.00€ 

 Palazzo Doria Pamphilj. 

(kuu esimesel pühapäeval ei ole tasuta)

 Via del Corso, 305, Roma 

Fantastiline, otse südalinnas, via del Corsol asuv palazzo , millise 17 sajandil Camillo Pamphilj suuendas ja tõi siia elama oma suguvõsa liikmed. Intriigiderohke Doria -Pamphilj saaga on pärandanud meile maailma ainulaadse kunstikoguga “kodu”, kus seintel nii Tizian, Caravaggio, Raffael ja paljud madalmaade kunstnikud. Peeglisaalid ja Doriate Appartamendid… see on suurepärane võimalus teil minna lihtsal moel sajad aastad tagasi ja elada emotsioonis, mis Rooma ajaloos on täna kahtlemata nostalgilise akordiga kreatiivne mälestus.

 Soovitan väga võtta ka raadiogiid, sest palazzo ei ole ainult kunstinäitus, vaid siin on oluline ka loomise lugu, siinsete kunagiste elanike lugu.

 Avatud

  • esmaspäevast neljapäevani kella 09.00 – 19.00
  • reede, laupäev pühapäev – 10-00 – 20.00
  • iga kuu kolmandal kolmapäeval on kustiteoste hooldamise tõttu kinni
Pilet 14,00€ . Pered kolme lapsega palun tellige piletid kirjutades:  info@dopart.it
 

Palazzo Barberini 

via delle Quattro Fontane, 13, Roma

 Piazza Barberinil olen 17 sajandi palazzo on kuulunud perekond Barberinile ja siin asub täna kaunis kunstisaal permanentse näitusega.Üleval teosed nii Caravaggio, Lorenzo Lotto, Raffaeli , Beato Angelico jpt. loomingust. Kuni 30 juunini on Palazzo Barberinis ajutiselt ka Galleria Borghese olulisemad kunstiteosed Rubens, Tizian , Raffael.

Avatud

  • teisipäevast pühapäevani 10.00  –  19.00

Pilet 13,00€ ( pilet kehtib ka  Corsini Galleriis) . Kohustuslik ette tellida kuu esimeseks pühapäevaks, kui pilet maksab 1 € .

29 märtsist kuni 14 juulini allahindlus 5.00€ kui teil on ette näidata juba külastatud Galleria Borghese pilet. 

Palazzo Braschi

Corso Vittorio Emmanuele II ( piazza San Pantaleo 10)

Muuseum mis jutustab üldjoontes Rooma linna lugu. Kuni 23 juunini “Ukiyoe. Ujuv maailm. Visioonid Jaapanist”. 150 Jaapani kunsti meistriteost seitsmeteistkümnendast kuni üheksateistkümnenda sajandini.

Pilet:10.50 €

 Lisateemad erinevate villade dekoratsioonidest.

Jaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone