Home » Mida teha Roomas » Oluline, mida peaks arvestama Rooma tulekul.

Ulve Roomas

Tere tulemast minu kodulehele!

Oluline, mida peaks arvestama Rooma tulekul.

 

Nii rikka linna jaoks ehk ei piisa, kui ostate lihtsalt pileti ja tulete ringi käima, kuigi ka see variant on viimasel ajal moodi läinud.. varem või hiljem aga juhtub, et puutute kokku millegagi, mis oleks olnud teada vaja varem ja sellpärast ma toongi mõned olulisemad punktid, millele võiks mõelda enne reisi.

 1 PAKKIDA KOHVRISSE ÕIGED RIIDED.  Ma tean, et kui siin on 18 kraadi aprilli kuus, siis teile tihti tundub, et see on suur suvi ja ei võta kaasa soojemaid riideid. Ärge unustage, et tegemist on ikkagi kevadega ja isegi kui päike päeval soojendab, siis pärst loojangut on suhteliselt jahe.  Arvestades, et te olete linnas kõndimas  peaaegu terve päev, siis kevadine 18 kraadi hakkab üsna pea teilegi tunduma veidi jahe.;)  Jalanõudest palun panna reisikotti  käimiseks mugavad kingad –  soovituslikult siiski väikese madala kontsaga, sest jalanõud, millel üldes kontsa ei ole on jalale terveks päevaks  mitte tervislikud!  Oluline ka see, et jalanõu tald ei oleks väga õhuke. Roomas on suure osas teekate sanpietrini kividega, neil on vahed ja servad lisaks arheoloogilistele aladele, kus ei ole asfalt, vaid maapinnas. Õhukese tallaga jalanõud ei kaitse teid maapinna konarluste eest! Arvestada, et kirikutesse ei ole viisakas ( ja paljudesse te ei saagi) minna õlad ning põlved katmata.  Roomalsed ei vaata  hea pilguga inimesi kes linna peal poolpaljalt ringi käivad – selle jaoks on kuurortid, mitte kultuurilinnad. 😉

2 TELLIGE MUUSEUMITE PILETID MUUSEUMITE AMETLIKELT INTERNETI LEHEKÜLGEDELT 

Internetis on palju lehekülgi mis eksitavad teid ja annavad muuseumite piletid palju kõrgema hinnaga , kui nad tegelikult on.  Muuseumite kohta on mul eraldi postitus. Ka Vatikani Muuseumite jaoks on olemas nende ametlik leht. Tellige piletid ette, et mitte kaotada aega pikkades järjekordades.

3 TEHKE VALMIS ENNE SAABUMIST LINNA AVASTAMISE PLAAN. 

Palju lihtsam ja aega kokkuhoidvam on see, kui olete enne Rooma tulemist endale segleks teinud, mis ajal te kusagil linnaosas olete , et mitte korrata  ühtesi ja samu monumente, kaotades niimoodi oma väärtuslikku aega. Loomulikult peaks jääma päevakavva ka puhkemomendid, lõunasöögid, apratiivid, jäätis. Miks mitte plaanida linnas käimist ka hilisõhtul , kui monumendid on hoopis võluvamad – jalutuskäik pärast õhtusööki on super sumedas suveõhtus.  Linna osadeks jagamise kohta on mul ka eraldi postitus. 

4 ÄRGE BRONEERIGE MAJUTUST PERIFEERIASSE JA UNUSTAGE AUTO KASUTAMINE

Kindlasti on odavamaid ja ilusaid majutusi linna servas. Arvestage faktiga, et linn on väga suure territooriumiga ja liiklus on Roomas suhteliselt tihe. Seega selleks , et kusagil kuagelt kohale jõuda, kaotate te iga päev väga palju aega.  Tihti tulevad perekonnad sõruskonnaga – soovitakse villat kenas kohas.  Rooma on kulutuurilinn ja villas ööbida on hea , kui te nädalase Itaalias viibimise ajal soovite mugavalt aega veeta ja mitte Rooma  purskkaevude, monumentide , muuseumite, kunstinäituste peale rõhku panna. Villa siis võtta  looduskaunisse huvitavasse logistiliselt heasse kohta, kus saate lisaks ühe päevasele Rooma vaatamisele ringi sõita ka maakonnas .  Rooma on jalgsi käimise linn ja siia autoga tulla iga päev on puhas peavalu 😉 . Pealegi ei tea te kuhu parkida ja kuhu võite sõita, ilma et te trahvi ei saa.

5 ROOMA ON ILUS KA OKOOBRIST VEEBRUARINI

Eriti kuulsad on Rooma oktoobrikuu loojangud, millistest on kirjutanud ka Grand Touri tuntud poeedid.   Kõrghooaeg Roomas turistide saabumisega läheb lahti alates munadepühast… tuhanded inimesed linna peal kuni oktoobri kuuni. Sügisel ja talvel on tihti momente , milliseid iialgi ei ole võimalik näha suvel.. näiteks Rooma Foorumid lume all!

6   TELLI ÜHEKSKI PÄEVAKS ENDALE GIID

Uskuge – teie reis on hoopis teise ilmega, sest juba ühe eksursiooniga  saate enamustele küsimustele vastused, juhised, teadmised . Edaspidi on juba palju lihtsam ise liikuda, avastada, tunnete ennast kindamini ja usaldate Roomat, sest Rooma usaldab teid.

 

Jaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone