Home » Reisid Itaalias » ”Itaalia südamesse”

Ulve Roomas

Tere tulemast minu kodulehele!

”Itaalia südamesse”

 

2020 aasta

”Umbria on poeesia, romantika ja rahu.
Üheski Itaalia maakonnas ei ole nii väikesel territooriumil
kohtunud nii palju ilu ja kunsti üheskoos…..”
  • Lennud…..
  • Hinna kujundavad kõik programmis kirjutatud visiidid, õhtusöögid, degusteerimised, giidi teenus, majutus ja bussi teenus.

 1 päev. TERETULEMAST UMBRIASSE

Sõit Umbria maakonda, mida helliavalt on nimetatud ka Itaalia rohkelisks südameks. Itaalia peaaegu kõige pisem regioon …see on armas, kultuuririkas, pühakute oreooliga sõdalaste piirkond, kus kirikud täis imelisi frescosi, palazzode interjöörid räägivad rikkast ajaloost, laual olevad maitsed on lihtsad ja tervislikud ja kus loodus on ilus ning inimesed on rahulikud.

Majutus agriturismis. Õhtusöök.

 

 

2 päev   PERUGIA

Umbria pealinn Perugia on kuulus ülikoolilinn , rikas kaupmeeste ja rüütlite

Perugia peaväljak

Perugia peaväljak

linn. Kesk –ja renessansiaja kooslusena pakub Perugia oma kirikute ja väljakutega muljetavaldavat vaatepilti. Kesväljakul asub linna sümbol – purskkaev 13 sajandist ja samale väljakule avaneb ka 13 sajandi Palazzo Pirori, mida külastame ka meie, et osa saada kunagiste valitsejate ametiruumidest ja nende seintel olevatest suurmeistrite loomingust . Külastame imelist San Pietro  kirikut, 6 sajandist, kus näeme Tiziani õpilaste kunstnik Vassilacchi väljakutset maailmale ja kogu piirkonna ajalooga seotud  kena maali Baglioni surmast Raffaeli koopiana . San Pietro kirikut võib julgelt nimetada linna suuruselt teiseks kunstimuuseumiks kus asub maailma suurim maal täitmas kogu kiriku sissepääsu kohal olevat vaba ruumi.

 

3 päev GUBBIO JA ASSISI

Inglina mäe nõlval on Gubbio Umbria üks vanimatest linnadest. Tema kuulsusrikka ajaloo tunnistajad on Basiilika Sant Ubaldo mille juurde sõidame funikulööriga, rooma teater, palazzo  Ducale ja palazzo dei Consoli Gubbiot nimetatakse ka “kivi linnaks” ja siin on sälinud palju massivseid torne. Näeme ka Itaalia  vanimaid seadustahvleid  tavole eugubine, kus 12 -ne preestri sõnum pärineb tõenaoliselt aastast 1000 e.m.a  ja pühendatud Jupiterile ning Saturnusele.  Lõunapaus linnas.

 

Assisi on teada kui pühak Franciscuse sünnilinnana ja siinne 13 sajandi tema nimeline võimas gooti stiilis basiilika on hiiglaslikultdekoreeritud Giotto ja Cimabue frescodega pühaku elust.  Linna keskusesks on Rooma aegne Minerva tempel ja käime vaatame ka Franciscuse kodu.  Õhtustamine Assisis traditsioonilises trattorias ( lisatasu eest)

 

4 päev  SPOLETO,PÜHAD ALLIKAD JA TRÜHVLID

Spoleto linn on  muuskafestivalide linn ja teda “valvab” kõrgel asuv Albronozi kindlus .  Selle juures saame näha kuulsat “Ponte delle Torri” silda, millel inglise kunstnik Turner maalis oma tippteose ja nautida maastikuvaateid.  Külastame linna pitsilist toomkirikut. Juba ainuüksi tema fassaad on oma bareljeefides huvitav ja täuslik elufilosoofia kirjeldus. Pühakoja sisemusesse on oma loomingut jätnud nii Pinturicchio , kui Filippo Lippi. Alllinnas on rohkesti shopata ja enne  pühasi allikaid käime ka San Pietro kiriku rikkalikku fassaadi vaatamas. Allikad Clitunnos on antiiksete umbride ja langobardidega seotud pühad paigad. Teeme meiegi siin peatuse . Õhtusöök on täna trühvlitest.

päev 08.11 TRASIMENO JÄRV 

Hommikusoogi järgselt sõidame etruskide loodud Castiglione il Lagosse Trasimeno järve ääres. Borgo on kantud Itaalia kaunimate hulka. Külastame ühte kuulsamatest umbria toscana hilisrenessanskunstiga kaunistatud valitsejate residentsi Palazzo Della Corgnat . Palazzo juurest viib pan

oraamkoridor linna kindluse juurde Castello del Leone, mille ehituse on finantseerinud kuulus imperaator Federico II 13 sajandi alguses. Lõunapaus miks mitte järvekalast tehtud toite proovides.

Paadiga sõidame ka Isola Maggiorele, kus võimalik teil teha jalutuskäik vanasse Franciskuse kirikukesse  , mis asub saare keskel . Loodusega oleme Eestis ikka kokku puutunud aga see , et aeg ajalt metsjänesed teie pilku püüavad ja faasanid teid uudistamagi tulevad.. see ehk on saare rahulikus miljöös veidi teistmoodi.    Lühike saare elulootutvustus Casa del Capitanos .

 6 päev  BEVAGNA ,MONTEFALCO JA SAGRANTINO VEINITEE. 

 Tutvume keskaja väikelinnaga Bevagna, mis on kuulus nii oma eheduse poolest , kui käsitöö meistrite linnakesena . Ühte tema butiiki me ka külastame ning saame näha, kuidas valmisid esemed keskajal ja kuidas neid kasutatakse tänapäeval. Elutegevus on Bevagnas koondunud keskväljakule Piazza Silvestri mis on kroonitud kaunite kirikutega, nagu San Silvestro ja San Michele.

Montefalco on Itaalia tuntud Sagrantino veini tootmise keskus ja asub viinamarja istandustest ääristatud künkal.  Enne Montefalo linna visiteerimist , sõidamegi Sagrantino veiniteel ja agriturismis teeme ka “jumalate joogi” degusteerimise. Õhtusöök majutuses.

7 päev 10.11 LOODUSPARK JA KODUTEE

 Jätame hüvasti Umbriaga tema looduspargis imekauni veekaskaadi juures Marmores. 165 meetri kõrguselt allavoolav Velino jõgi laskub kolmelt erinevalt tasandilt ja seda veemängu saame jälgida erinevatelt vaateplatvormidelt.

 CIAO BELLA UMBRIA.

 ” Umbriat on peetud Toscana väiksemaks vennaks . Aja möödudes väärtustame rohkem puutumatut, detaile, väiksemaid rahvamasse, puhtaid maitseid, lihtsust.

Siin on kodune ja siin on hubane. ”

Jaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone