Home » Mida teha Roomas » Rooma ja Tivoli Villa d ´Este

Ulve Roomas

Tere tulemast minu kodulehele!

Rooma ja Tivoli Villa d ´Este

Tivoli linn on ligi 500 aastat vanem kui seda on Rooma ja tänu Tiberi lisajõele Anienele, olnud roomlaste huviorbiidis kogu oma ajaloo vältel. Täna on see üks roomlaste meelispaikadest, kuhu ikka ja jälle minnakse suvel jahedamat õhku otsima, lõunat sööma ja jalutuskäiku tegema linna ühes kuulsaimas villas –Villa d ´Estes.

Villa d'Este

Üks päev väljasõitu antiiksete ja baroksete monumentie vahelt Roomast rikastab teie emotsioone kindlasti positiivselt ja aitab teid pärast renessanslikku puhkust mägilinnas taas Rooma kiires rütmis kaasa tiksuda.

Villa d Este Tivolis on itaalia aedade meistriteos oma 100 purskkaevuga ning kantud koos palazzoga Unesco maailmapärandi nimekirja. Uskumatult tihe kontsentratsioon nünfidest, koobastest, veemängudest, tiikidest, sajanditevanustest küpressidest ja labürintidest on manierismi  hiigelnäide. Villa on ehtiatud Ippolito d Este poolt 16. sajandil ja sälitab endas suudlahtijätvalt kauneid frescosi, mis kajastavad kogu Tivoli ajalugu, legende, igapäevaelu ja villa ehitamist, inimkarakterite allegooriad ja Heraklese ning Sibüll Albuane teeneid… Iga fresco taga peitub ajalugu, mida eksursiooni käigus tahangi teile jutustada….

Ekskursioon Tivolisse on 150,00€ – (olenemata inimeste avust) millele lisandub rongipilet 5,00€ ja villa sissepääs 8,00€.

Soovitatav lóunasöök Tivolis trattorias ““All Angolino di Mirko“”

Tagasi Rooma jõuame c.a. kell 16.30.

Jaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone